kolmapäev, 19. oktoober 2016

Toitva omletti retsept ja kuidas hommikusöögi tegemine kiiremaks muuta?

Minu viimase aja lemmik hommikusöögiks on taas saanud omlett. Valmis kiiresti ja saan kasutada ühte oma lemmik toiduainet- suvikõrvitsat. Võiksin ennast sellest vist haigeks süüa :D. Üldse on viimasel ajal imelik see, et isutabki ahjus tehtud porgandi ja igasuguste aed- ja juurviljade järele.... nämmad :D... aga kindlasti pigem las isutab nende järele kui näiteks sõõrikute. Kui sõõrikutest rääkida, siis nägin tegelikult eile unes, et sõin šokolaadist sõõrikuid ja jõudsin jõusaalis lõuga tõmmata. Minu arvates parim kombo, nii et kunagi peab see ju reaalsuseks saama :D :D.


Nüüd siis omleti juurde. Pilt on olemas minu instagrammi kontol ka ja seal ka inglisekeelselt, et mis siia sisse läks. Ja makrotoitainete kogused on pildil nähtavad. Kokku on selline portsjon 414kcal

Koostisosad: 

20g Beebi spinatit (sain treenerilt hea nipi seda sügavkülmutada, muidu roiskub see külmkapis peale pakendi eemaldamist liiga kiiresti) 
25g valio atleet cheddar juust
30g punast sibulat
90g suvikõrvitsat
3g kookosõli (praadimiseks) 
70g shampinjone
118g muna 
74g munavalgeid  


Kõrvale serveerin siis värskel kujul: 

70g kirsstomateid
100g punast paprikat 


Pane pannile kookosõli ja lase sulada. Lisa tükeldatud sibul, suvikõrvits ja seened ja jäta praadima. Klopi valmis muna ja munavalge segu ja lisa muna hulka beebi spinat. Maitsesta muna (ja veidi ka võib seentele ja suvikõrvitsale) himalaaja soola ja soovi korral ka pipraga. Lisa segu pannile ja vaata, et see ühtlaselt jaotuks. Kui oled ühe poole ära praadinud ja ümber keeranud, siis lisa ka cheddar riivitud juust (varema lisamise korral kipub see ära kõrbema ja pigem teeb omleti maitse halvemaks). Lase sulada ja kui tundub, et valmis, siis voldi omlett pannil kokku ja pane taldrikule. Lihtne ja maitsev ;)! 

Ja kuidas siis selline vaaritamine hommikul veidi kiiremalt läheks? Abiks tuleb vana hea foodprep ehk nii palju kui võimalik (nt. sibul, paprika, seened) saab toiduaineid eelnevalt juba ette valmistada neid kotikestesse lõikudes. See hoiab ära ka iga hommikuse nutmise sibula hakkimise pärast :D ja annab täiesti arvestatava ajavõidu. Mina lõikan hommikul tavaliselt tomati, suvikõrvitsa ja seened, aga ülejäänud asju hoian külmkapis lõigatuna. Need plastkotid on korduvkasutatavad üsna pikalt. Pesen need lihtsalt ära ja siis saan jälle uue laari asju sinna sisse lõigata. Hommikud on ju tavaliselt väga kiired- pean lapse lasteaeda viima ja ise õigeks ajaks loengusse või trenni jõudma. Kes on väikest tüdrukut kasvatanud teab, et patsitegemised ja sobivate riiete leidmine võtab terve igaviku :), nii et iga minut on arvel. Järgmise päeva söögid panen ka alati eelmisel õhtul valmis, et need siis hommikul kiiresti kotti laduda. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar