pühapäev, 20. november 2016

Ahjus küpsetatud sõõrikud/donuts //No-knead doughnuts (baked not fried)






Nüüd siis lubatud sõõrikupostitus....fitnessiga ei ole siin mingit pistmist :D. Leidsin selle imelise retsepti youtubeist. Mul ei ole sõõrikupanni ja fritüüri ja seetõttu on minu jaoks sõõrikutetegu siiani unistuseks jäänud. Kuna mul isutab nende järele juba viimased 6 kuud, siis oli praeguseks tekkinud juba kinnisidee, et kuidas saaks neid ikka kodus ka teha ja selle isu lõpuks ära rahuldada. 
Need said lihtsalt ime maitsvad... õhulised ja minu arvates palju palju paremad kui õlis tehtud sõõrikud. Minu jaoks on need tihtipeale liigagi rasvased. Glasuuri oli ka väga kerge teha. Kaalusin kõik asjad ja lisasin enda retseptide hulka myfitnesspalis. Lisasin screenshotid ka, et mis on 100g makrod nii glasuuri kui sõõriku kohta. 

Kirjalik retsept (kus on ka täpsed kogused kirjas) (writen recipe) on leitav siit: http://www.biggerbolderbaking.com/no-knead-donuts/  




Mina neid enne ahju panemist võiga ei määrinud, vaid pintseldasin munaga üle. Vaniljeekstrakti ei kasutanud, sest mul ei olnud seda kodus olemas. Muna kulus määrimiseks 25g ja jahu rullimiseks läks juurde 15g (lisaks siis retseptis toodud kogustele ja see on tähtis just makrode arvutamisel). Perele tehtud sõõrikuaugud tahtsin täita nutellaga, aga prits jäi liiga lahjaks, nii et pidin selle lihtsalt neile peale määrima. 


Sõõrikud enne ahju panemist.

See  pilt on siis perele tehtud sõõrikutest. Enda omadele panin oluliselt tagasihoidlikumalt glasuuri :D. Makrod arvestasin enda sõõrikutele niimoodi, et lisasin igale sõõrikule sama palju glasuuri ja pärast arvestan selle lihtsalt sõõrikukaalust maha ja nii saan teada, et palju sõõrik ise üksinda kaalub. 
Julget katsetamist!! 

See siis pilt minu sõõrikust :D 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar