pühapäev, 4. detsember 2016

Imemaitsvad tatrajahust krepid/ Crepes with buckwheat flour


Need krepid valmivad ülilihtsasti ja taigna saad teha juba eelmisel õhtul kappi valmis, et hommikune krepi tegu kiiremini läheks. Kuna suhkur nendesse ei käi, siis võib need vabalt täita ka soolase sisuga. Küpsevad need ka imekiiresti. 

Vaja läheb (sellest kogusest sain umbes 10 suurt kreppi):


100g jahu ( mina panin 63g nisujahu ja 37g tatrajahu, aga vabalt võib ka 50/50 panna) 
1 muna (50g) 
300ml piima (mina panin 150ml india pähkli piima (pildil) ja 150ml/g Farmi täispiima) 
15g sulatatud võid 
Näpuotsatäis himalaaja soola 
pool teelusikatäit küpsetuspulbrit 
2g kookosõli praadimiseks (makrodesse seda ei arvestanud, sest õli läheb vaid esimese krepi küpsetamiseks)

Klopi muna soola ja piimaga lahti. Lisa kuivaine segu (jahud, küpsetuspulber), sega korralikult ning siis lisa ka sulatatud või. Sega ühtlaseks massiks (taigen tuleb vedel, aga sellepärast peabki see seisma, sest selle ajaga pakseneb see oluliselt) ja jäta vähemalt 30 minutiks seisma (mina tegin eile juba valmis taina ja jätsin üleööks külmkappi toidukilega kaetud anumasse). 
Lisa pannile kookosõli ja soojenda pann üles. Vala soovitud kogus krepitaigent pannile ning keeruta kuni taigen on õhukeselt ja ühtlaselt jaotunud. Küpseta mõlemalt poolt ning naudi soovitud täidisega ;) 

Recipe: 
100g flour (50g of buckwheat flour and 50g of wheat flour) 
1 whole egg (mine was 50g) 
300ml milk (i used 150ml of cashew milk and 150ml whole fat milk) 
15g melted butter 
pinch of salt 
0,5 tablespoon of cooking powder 
2g coconut oil for cooking (i did not count it into macros because it was only for the first crepe) 
'
The insructions are same as in this video.

Macros for 100g crepes (1,7g of fiber and 3,7g of sugar) : 
100g valmiskreppide makrod on pildil. Lisaks siis sisaldab 100g minu koguste järgi tehtud kreppe 1,7g kiudaineid ja 3,7g suhkrut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar