teisipäev, 13. detsember 2016

Makrosõbralik ning valgurohke neljaviljahelbe põhjal juustukook -jõuluversioon./ Macrofriendly cheesecake


Recipe in english is at the end of this post! 

Olen seda kooki juba mitu korda teinud ja pidevalt retsepti täiendanud ja katsetanud ning üritanud paremaks teha. Seekord siis sai asi nii hea, et julgen lõpuks seda retsepti ka teiega jagada. 

Põhi: 
160g 4-viljahelbeid kaerakliidega (Nordic) (Või muid kodus leiduvaid pudruhelbeid) 
30g mett
10g Maapählišokolaadi proteiini pulbrit Selfilt (MyBody.ee-st võimalik osta. Kui seda ei soovi panna, siis lisada veidi sulatatud tumedat šokolaadi põhjale.) 
60g võid 
1 muna (54g) 

Rösti neljaviljahelbed pannil kergelt kuldpruuniks. Samal ajal kaalu välja ühte kaussi mesi, proteiinipulber ja või. Kui helbed on enam-vähem valmis, siis lisa võisegu ja sega nii kaua kuni kõik helbed on märgunud. Vala saadud segu kaussi, lase veidi jahtuda ja lisa 1 muna. Sega jälle korralikult läbi ja kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (mina kasutasin 24cm). Suru segu lusikaga laiali, nii et ka veidi ääri kataks. 

Täidis: 
100g meelepärast šokolaadi (mina kasutasin seekord 36g Kalevi tumedat šokolaadi tervete metspähklitega ja 73g jõuluvürtsidega šokolaadi Karl Fazerilt (pildil), mis annab koogile veidi jõuluhõngu; Šokolaadi võib ka alati rohkem panna :D) 
400g Philadelphia Light 3% toorjuustu 
403g (2 pakki) Lahjat kohupiima (Farmi) 
100g Lahjat vanilli kohupiima 
250g hapukoor 20% 
4 muna (185g) 
0,5dl piima (47g Farmi 3,8%-4,2% täispiim) 
1tl vanillisuhkrut (4g) 
2spl nisujahu (27g) 
2dl suhkrut (125g pruuni roosuhkrut) 

Sulata ettevaatlikult šokolaad ja jäta jahtuma. Pane kaussi ja mikserda kokku kõik ülejäänud täidise koostisosad. Lisa saadud segu veidi ka sulatatud šokolaadile (vaata pilte) ja sega korralikult läbi. Ülejäänud valge segu vala põhjale ja seejärel lisa šokolaadine segu valge segu peale. Tee noaga ringe, et tekiks marmorjas muster ja kihid omavahel seguneksid. Küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund (Ära unusta veevanni ahju panna!). Ära vahepeal ahjuust lahti tee! Seejärel keera kuumus maha ja jäta uks irvakile ning lase veel 1 tund küpseda. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Pane külmkapi ja lase üleöö või vähemalt 5 tundi taheneda. Kaunistuseks võib peale ka veidi tuhksuhkrut panna :)


(Macros for 100g) Kiudaineid (fiber) 1,7g; Suhkrud (sugar) 14,2g 

Crust: 
160 g oats
30 g honey
10 g peanut butter chocolate protein powder, can be substituted with melted dark chocolate
60 g butter
1 egg

Toast the oats lightly until they turn golden brown.
Meanwhile, weigh out the honey, protein powder and butter into one bowl.
When the oats are ready, add the butter mixture and stir until all the oats become soaked.
Pour the oat-butter mixture into a bowl, let it cool down and add one egg.
Stir again and place the mixture in a cake pan, lined with parchment paper.
I used a pan with a diameter of 24 cm.
Spread the mixture evenly along the cake pan.

Filling: 

100 g chocolate of your own choosing
400 g of Philadephia Light 3% cream cheese
403 g light cottage cheese
100 g light vanilla cottage cheese
250 g 20% sour cream
4 eggs
0,5 dl of milk
1 tps vanilla sugar
2 sp of wheat flour
2 dl of sugar (brown)

Carefully melt the chocolate and leave it to cool.
Put the rest of the ingredients in a bowl and whisk them together.
Add a little bit of resulting mixture to the chocolate (see pictures for reference) and stir.
Pour the rest of the white mixture onto the crust and then add the chocolatey mix on top of the white. 
Swirl the mixture with a knife to create the marbled pattern and that the layers combine between one another.
Bake at 175 degrees for 1 hour. Don't forget to add the water bath to the oven beforehand.
Don't open the oven door while the cheesecake is baking.
Then turn down the heat, leave the oven door open a little and bake for another hour.
Take out the cake and leave it to cool.
After the cake has cooled down, place it in the fridge and let it rest for at least 5 hours, preferably overnight. 
For added effect, you can decorate the cake with some powdered sugar.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar