pühapäev, 11. detsember 2016

Makrosõbralik pitsa/ Macrofriendly pizza with whole wheat dough

Macros for 100g of pizza dough. Fiber 3,4g, sugar 0,1g. 

Kõigepealt siis põhi. Algupärane retsept (Recipe for the dough is found-->) pärineb siit. Tegemist on õhukese põhjaga, mille võib valmistada ka ainult täistera nisujahust. Minul seekord täistera nisujahu nii palju kodus ei olnud, nii et pidin ka tavalist jahu juurde panema. Õpetuse leiate sealt, aga minu kogused ja väikesed muudatused retseptis on järgnevad(nende põhjal arvutasin ka makrod) (I used these components to make the dough) :

(Loodusvägi, mahe)Kookosõli 28g  /organic coconut oil 
Nisujahu 140g / wheat flour
Täisteranisujahu 242g /wholegrain wheat flour 
Vett ei kaalunud, aga kasutasin klaasi ja panin ühe klaasitäie. Tasub lisada aegamööda, et liiga vedel ei saaks tainas. /Water 
Soola panin ka ikka oma ühe supilusikatäie, see annab mõnusa soolakuse. /Salt 
Lisasin tüümiani ja pitsamaitseainet ka kokku umbes 2 spl. / Seasonings 

Taigna tegin juba päev enne valmis ning hoidsin seda külmkapis. Muidu peaks see enne küpsetama asumist 10 min seisma. 
Makrode arvutamine: Kogused lisasin Myfitnesspal äppi retseptide alla ja pärast kaalusin saadud taigna ära- 683g - sellest sai servingute arv ning siis tuligi juba sellest MyFitnessPali enda sisestatud toit teha ehk panin servinguks 100 ja nii saingi paberile kirja 100g makrod taigna kohta, mille siis pärast manuaalselt lisasin kui toitu lõin. Miks ma niimoodi pidin tegema? Sest ma ei tee ju tervest taignast ainult endale pitsat. Mina tegin pitsa 180g põhjaga, ülejäänud taigen läks pere pitsa jaoks, mis tuli 2x suurem kui minu oma :D. Ja siis sain pitsa retsepti loomisel juba taigna makrosid kasutada ja seeläbi oma enda pitsa, koos kattega, makrod arvutada. 

Edasi siis asusin arvestama juba enda pitsa makrosid. Kaalusin taigna välja ja silusin küpsetuspaberile vee abiga (tegin käsi veidi märjaks ja venitasin pallikese nii suureks kui sain, et ikka suurem pitsa tuleks :D) 
Mis läks minu pitsa peale? /My pizza topping? 

120g ahjus õlita küpsetatud kanafileed/ oven baked chicken breast 
66g paprikat /red paprika 
40g punast sibulat/ red onion 
50g Fetajuustu /classic feta cheese 
70g kirsstomateid/ cherry tomatoes 
94g shampinjone/ champignon mushrooms 
20g ananassitükke siirupis/ pineapple pieces 
55g maisi ja herne segu/ corn and pees mix
92g tomatipasta basiilikuga/ tomatoe sauce with basilic 
Ja küpsetasin 20 minutit ja seejärel lisasin juustu / and then i baked for 20 minutes and then added cheese 
55g Eesti juust riivitud/ whole fat grained cheese 

Terve pitsa makrod tulid järgnevad/ Macros for the whole pizza : 


Fiber/Kiudaineid 12,1; Sugars/Suhkrut 15,1g; Saturated fat 22,5g

Serveerimisel lisasin mina jääsalatit, rukkolat ja 5g Felixi jogurti-pesto salatikastet. Lõunasöögiks pool pitsat ja õhtusöögiks ülejäänud pool :) 

Julget katsetamist ;)!! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar