esmaspäev, 12. juuni 2017

Toitev banaanileib kohvi ja šokolaadiga (banaani-brownie)

Hei! Lubasin ammu juba instas, et lisan blogisse ühe ülimaitsva banaanileiva retsepti ja nüüd lõpuks jõudsin retseptis parandused teha ning makrosõbralikuma variandi järgi proovida. Esilagu sai leib liialt magus ja kasutasin tavalist nisujahu. Teieni toodud retsept on täiustatud variant, kuid maitse ei jää mitte kuidagi alla, vähemalt mitte minu jaoks ;)! Kui järgi proovite, siis andke kindlasti ka teada, et kuidas Teile see maitses.

Vaja läheb: 

Leivavormi küpsetamiseks + veidi võid selle määrimiseks, et külge ei võtaks.

150g täistera nisujahu (kasutasin Loodusväe oma) 
60g Kreeka jogurtit (Alma oma on parim; Mina kasutasin maitsestamata varianti) 
268g banaani (3tk) 
1 muna (50g
30g suhkrut (pruuni) 
40g kookosõli (Loodusvägi, mahe) 
88g (umbes kogus, makrodesse ei arvesta seda) kanget kohvi 
20g kakao pulbrit (Meie Mark) 
73g šokolaadi (mina kasutasin Fazeri metspähklitega piimašokolaadi sel korral) 
15g india pähkleid kaunistuseks peale 
1tl vanillisuhkrut 
1tl kaneeli 
1tl küpsetuspulbrit

Sega omavahel muna, jogurt, kookosõli, kohv ja suhkur. Seejärel eraldi kausis sega kuivained- jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kakao ja veidi soola ka. Sega kuivained ja märg segu kokku. Purusta banaanid kahvliga ja lisa tükeldatud šokolaad ning lisa see segule. Sega korralikult, kuid kergelt läbi ja vala keeksivormi. Haki india pähkel ja puista kaunistuseks peale. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit ja kontrolli tikuga. Esialgu jääbki leib selline veidi brownilik. Jahtudes tahkub see täielikult. 
Serveeri soojana koos jäätisega või lase jahtuda. Ülihea ka mitu päeva hiljem ;)!

Makrotoitainete sisaldus 100g kohta sh. kiudaineid 2,9g; Suhkruid 9,3g; Küllastunud rasv 8,5g (oleneb just palju šokolaadist, mida kasutada). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar