neljapäev, 31. august 2017

Kreemjas kartulivorm suvikõrvitsa, maitsepärmi, kookospiima ja broilerihakklihaga

Pildil 100g makrotoitained; Küllastunud rasv. 1,4g; Kiudaineid 1,2g; Suhkruid 0,2g

See retsept saab siia kirja pandud eelkõige seetõttu, et paberil kipuvad asjad kaduma ja ma tahan kindlasti seda veel ja veel teha, sest see sai lihtsalt nii maitsev ja kreemjas ning toitev. Mässamist selle retseptiga veidi jagub, eriti kui pole köögikombaini ja peab kõik asjad käsitsi lõikuma/riivima, aga uskuge, maitse on seda vaeva väärt! Retsepti pandavad kogused olenevad väga ahjupanni suurusest. Mina sain üsna suure vormi täie (täpseid mõõtmeid kahjuks öelda ei oska) ja kogukaal tuli lõpuks 3950g peale valmimist. Aga asume siis nüüd retsepti kallale ;).
Vaja läheb: 
178g seeni (kasutasin šampinjone, võib julgelt ka rohkem panna, aga mul kodus rohkem ei olnud sel hetkel)
325g mugulsibulat (2 suurt) 
2320g kartulit (koorituna ja viilutatult kaalutud) 
314g Broilerifilee hakkliha  (Mina kasutasin:Tallegg; 1,6g rasva 100g-s
800g suvikõrvitsat (kaalutud riivituna) 
16g maitsepärmi (umbes 5 supilusikatäit) 
75g toorjuustu (Kasutasin Rimi oma; Pildil) 
93g riivjuustu (lõpus peale raputamiseks)
2g kookosõli (sibula praadimiseks) 
390g kookospiima (1 pakk; Pildil) 
Soovitud maitseaineid (oleneb eelistusest) 


Hakkliha valmistasin eraldi ja panin siis pärast kartulimöksi kihtide vahele: Pane kookosõli suuremale pannile ja lase pannil kuumeneda. Lisa hakitud sibul ja prae see peaaegu kuldpruuniks. Lisa seened ja hakkliha. Maitsesta soovitud maitseainetega (mina kasutasin kuivatatud paprikat, peterselli, himalaaja soola, viie pipra segu). 

Kartulikihid: Koori ja viiluta kartul sobivaks. Riivi (või tükelda väikestest tükkideks) suvikõrvits (minul oli see juba eelnevalt riivitud ja sügavkülmutatud) ja pane suuremasse potti küpsema. Lase veidi haududa ja lisa juurde kartul. Lase pidevalt segades haududa umbes 10 minutit. 
Seejärel lisa kookospiim (loksuta pakki korralikult enne!), toorjuust ja maitsepärm ning maitsesta! (Mina: Sool, veidi karrit, paprika pulbrit, kuivatatud till) Lase segul "keeda" 10-20 minutit. Kartul ei tohiks päris pudruks muutuda. 

Lisa esimene kiht kartulimöksi, silu ühtlaseks ja seejärel pane selle peale hakkliha segu. Lisa ülejäänud kartulimöks ja silu. Peale riputa riivjuust ning küpseta ahjus 200c juures 30 minutit. 

Serveerisin mina seda koos pildil nähtava kodujuustuga (see mu läbi aegade lemmik, sest sulab soojendamisel nii mõnusasti juustuseks) ja värske salatiga (tomat, kurk). 

Julget katsetamist! Ja andke ikka teada, et kuidas Teile see toit meeldis ;)!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar