esmaspäev, 18. september 2017

Retsepti katsetus: Lihtne ja makrosõbralik juustukook ahjuõuntega


See õunakook on ülikreemine ja mõnusalt kaneeline. Hea on ka see, et saab juba eelmisel päeval valmis teha, kuid tuba püsib veel mitu päeva head lõhna täis :D. 
Koogi headusest annab tunnistust ka see, et kui ma muidu endale vaid ühe tüki tehtud kookidest luban (et maitse ära proovida) ja sellest mulle piisab, siis seda kooki sõin 3 järjestikust päeva ehk siis on see kindlasti igat makrot väärt ;). 
Muutsin retsepti taaskord veidi makrosõbralikumaks - kasutasin Light toorjuustu ja vähem suhkrut. RETSEPTI LEIAB SIIT! 

Minu pandud täpsed kogused: 
Ahjuõunad: 318g õunatükke (puhastatud, tükeldatult kaalutud; Magusam suveõun) 
2tl kaneeli
3sl suhkrut (mina panin 18g ehk 1sl pruuni suhkrut) 

Põhi: 200g kaeraküpsiseid (Mina: 88g Kalevi digestive küpsiseid; 113g Kalevi Extra küpsiseid - ehk kasutasin kapis olevad pärad ära) 
75g 82% võid
0,5tl kaneeli 

Täidis: 396g (2 pakki) Philadelphia Light 3% toorjuustu 
2dl suhkrut (90g) 
200g Alma maitsestamata rasvatut kohupiimakreemi
1tl vanilli suhkrut (6g) 
3 muna (144g) 
0,5 tk kaneeli 

(Kokku koogi peale läks 5g kaneeli- makrodesse) 
Kasutasin taaskord 24cm koogivormi. Julget katsetamist ja kasutage ikka need sügisannid maksimaalselt ära ;)! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar