esmaspäev, 4. september 2017

Retsepti katsetus: Napoleoni kook

Napoleoni koogi retsepte on internetis väga palju. Olen ammu tahtnud seda kooki juba ise teha, kuid olen seda alati kartnud. See taigen tundus liiga keeruline ja kuidas veel see keedukreem käib? Tunnistan, et oligi alguses suur hirm ja tegemise ajal olin ka täiesti kindel, et see kook läheb küll vist prügikasti. 
Ragne Värgi blogist leitud retsept on nii lihtne, detailne ja lihtsalt super leid! RETSEPTI LEIAB SIIT
Teen seda kooki kindlasti veel ja mina prooviksin ikkagi moosi ka vahele panna. Kui alguses arvasin, et kook tuleb liiga väike, siis ausalt öeldes sai ikka piisavalt palju seda. See ei olegi selline kook, mida meeletult palju korraga sööks. Ikka selline nautlemiseks :D. 100g makrotoitained leiate taaskord pildilt ja tegin muidu täpselt retsepti järgi seekord. 

Minu pandud täpsed kogused 
Taigen: 250g nisujahu (Kalew tüüp) 
150g 82% võid 
1dl külma vett
paar tilka äädikat (läks ikka veidi rohkem...seda on nii raske täpselt panna :D)
0,5tl soola
0,5 muna (47g) 

Kreem: 0,75l piima (Kasutasin Farmi täispiima) 
2dl suhkrut (140g) 
3 muna + taignast ülejäänu (160g) 
0,75dl nisujahu (32g) 
1tl vanilli suhkrut (4g) 
1sl 82% võid (16g) 
Minu tehtud koogi kogukaaluks tuli 1280g. 
Julgustan teid ka seda retsepti proovima, sest pole midagi paremat kui kallitele inimestele oma tehtud Napoleoni kooki pakkuda ;). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar