esmaspäev, 23. oktoober 2017

Juustune rebitud ahjukana ja tomatine pruuni riisi pada (Also english recipes below)

Kuigi minu instagrammist leiab väga palju erinevate kookide pilte ning ka siin olen just koogiretseptide katsetusi postitanud, siis tahan mainida, et koogid satuvad minu päeva menüüsse järjest vähem. 
Viimase aja lemmikvahepalaks on Alma toodangust kohupiimakreem (maitsestamata) ja maitsestatud (mustika, kakao või metsmaasika) Kreeka jogurti segu ning juurde Alko müsli, õun, pähklid - muutuvas koguses ja olevalt siis ülejäänud päeva söögist. Lisaks proovisin ära Kalevi Pähklid, marjad- ning Pähklid, seemned- natukese tumeda šokolaadiga. Soovitan mõlemaid, kuid mulle meeldis isegi marjadega variant rohkem, sest seda oli ka kergem süüa (ei olnud nii kõva). Musta kohvi kõrvale imeline snäkk ja täis rohkesti häid rasvu ;). 
Nüüd siis minu tavapärase toidu juurde. Minu lemmikud on erinevad pajad ehk siis küpsetan asjad ära ja keeran kõik omavahel kokku :D. Laps ütleb nende kohta plöga ja tema neid eriti ei söö. Sellest tuli ka minu #plögasööja mõte...see oli lihtsalt nii naljakas, kuidas tema seda väljendas. 

Pruuni riisi pada/ Brown rice stew: 
(100g makrotoitainete sisaldus/ macros for 100g) 
(Teen sarnaselt palju erinevaid toite, riisi asendan pastaga, tatraga ja aeg-ajalt isegi odrakruubiga, kõik sobib) 

500g pruuni riisi /Brown rice
400g Mehhiko segu (Maahärra)/ Frozen veggie mix 
167g sibulat /onion 
294g shampinjone /mushrooms 
150g toorjuustu üritidega (kasutasin Rimi toodangut)/ Cream cheese
798g (2 purki) tükeldatud tomatid basiilikuga (Rimi) / Canned chopped tomatoes with basil 
7g kookosõli /coconut oil 

Keeda pruun riis ja külmutatud juurikate segu. Valmista kaste - lisa pannile kookosõli, tükeldatud sibul ja prae kuldpruuniks. Lisa tükeldatud seened ja maitsesta (kasutasin karrit, paprika pulbrit, himaalaja soola ja veidi ürdisegusid). Prae veidi ja lisa seejärel tükeldatud tomatid ning toorjuustu. Sega korralikult ja lase umbes 10minutit vaikselt podiseda aeg-ajalt segades. Kui valmis, sega kõik omavahel ja jätta maitsestuma (mina teen tavaliselt eelneval päeval juba valmis). 
Boil brown rice and veggie mix. Add coconut oil on the pan and frie onions and mushrooms. Then season with salt and other seasoning (paprika, karri). Add chopped tomatoes and cream cheese and let shimmer for about 10 minutes. Then mix everything together ;). 

Ahjus küpsetatud rebitud kanafilee (3-juustu kastmes)/ Cheesy pulled chicken:
(100g makrod/ macros for 100g) 

1102g broilerifilee/ chicken breast meat 
106g sibulat/ onions
1 pakk ehk 235g Valio 3-juustu koor / cheese sauce
Maitseaineid (mina kasutasin himalaaja soola, jahimehesegu, paprikat, tilli)/ Seasoning

Tükelda kanafilee ja pane küpsetuskotti. Lisa tükeldatud sibul ning 3-juustu koor. Lisa maitseained ning sega, raputa kotis korralikult läbi. Võid jätta ka tunniks maitsestuma. Küpseta ahjus 200c juures umbes 45 minutit. Võta ahjust ja rebi kahvliga puruks (panin enne kõik suurde kaussi, sh leeme), et kaste ja kanaliha omavahel seguneksid, siis tõmbab kana mahla sisse kenasti jälle ;)!

Chop chicken breast and put it in a oven baking bag. Add chopped onion and 3-cheese sauce. Add seasoning and rub it all together. Bake in the oven 200c for 45 minutes. Then but all in a big bowl and shred it with forks so the juice will blend with the chicken again.  



Mina lisan serveerimisel veel kodujuustu (Kurgi ja tilliga seekord) ja ahjus kookosõliga küpsetatud juurikaid ning värsket salatit peale soojendamist - kurk, tomat. 
Mu suur suur lemmik on praegu Rimist leitud Spring Vegetable wok mix ja lisasin juurde veel Selverit leitud külmutatud brüsseli kapsaid. Üli üli hea! :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar