kolmapäev, 25. oktoober 2017

Retsepti katsetus: Martsipani õunakook


Selle koogi retsept pärineb taaskord Ragne Värgi retseptikogumikust ja see on mul juba üsna ammu endale sügiseseks küpsetamiseks ära salvestatud. Ei teagi, et miks seda varem juba ette võtnud ei ole, sest tegelikult ülikerge retsept ja valmis väga kiiresti. 
Martsipaniks kasutasin Kalevi toodangut (kaalu järgi müüakse pakendatult, Rimis näiteks) ja jahuks siis taaskord täistera nisujahu. Suhkrut panin 2x vähem kui retseptis....aga minule tundub ta siiski liiga magus, nii et järgmine kord paneks vist ainult 1dl selle koguse peale

Minu täpsed kogused siis (tähtis siis, kui soovite täpselt samade makrodega kooki saada): 
100g martsipani 
2tl ehk 8g küpsetuspulbrit
407g tükeldatud, kooritud hapukaid õunu (panin rohkem kui retseptis) 
5dl ehk 354g mannat
140g pruuni suhkrut
150g 82% võid
2 muna 115g 
2dl ehk 187g keefirit 
2dl ehk 90g Graham täistera nisujahu Veski Matilt 

100g makrotoitained. 
Seehulgas siis suhkrut 13g ja kiudaineid 1,6g. 
Julget katsetamist Teilegi :)!!

2 kommentaari:

  1. Peab jälle katsetama minema sinu õunakooki. :) Muide, eelmine retsept riisipada meeldib ka mulle täiega. Eelmise postituse riisipada retsept meeldib mulle ka väga, mina söön lihtsalt basmati riisi koos sibula, kanakintsuliha, küüslaugu ja toorjuustuga, viib keele alla. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, anna siis ikka teada, et kuidas välja tuli ;). Suhkrut soovitan vähem panna...saad makrod ka veidi paremaks :D.
      Küüslaauguga polegi ise veel proovinud...kuigi see toorjuust on ka ürdi-küüslaaugu, aga jaa..need pajad on ikka nii head. Keerad kokku ja valma ;).

      Kustuta