neljapäev, 30. november 2017

Tervislik ja ülimaitsev ning lihtsasti valmiv banaani-brownie/ Banana chocolate brownie


Seda retsepti Te lihtsalt peate proovima!! Ma ei ole ammu midagi nii maitsvat söönud ja samas oli selle valmistamine tõeline käkitegu! Lisaks koosneb see makrosõbralikest koostisosadest ja valdavalt headest rasvadest. Magusust annab banaan ja vahtrasiirup (mille võib ka vabalt ära jätta, olenedes, millist šokolaadi kasutada).
Ainuke, mida järgmisel korral muudaksin, oleks see, et teeksin seda väiksemas vormis, siis jääksid ruudukesed veidi paksemad ;). Hoidsin seetõttu vähem ahjus ka, sest nägin kohe ära, et veidi õhuke sai. Brownie puhul on väga tähtis, et seda üle ei küpsetaks! Pigem jäägu alguses veidi alaküpsenud ja jahtudes taheneb mõnusaks pehmeks ;)! 

Algupärane retsept asub SIIN

Minu pandud täpsed kogused: 
2 banaani (264g) 
2 muna (102g) 
50g 82% võid 
10ml vahtrasiirupit 
1tl küpsetuspulbrit (4g) 
1tl vanillisuhkrut (5g) 
1tl kaneeli (6g)
0,5tl soola 

Selle põhjal kujunesid siis makrotoitained 100g kohta (all pildil): 
Küllastunud rasvh. 5,3g; Suhkruid 19,4g (valdavalt loodusliku päritoluga) ja kiudaineid 1g. 

In English: 
2 riped peeled banana (264g) 
2 eggs (102g) 
50g 82% butter
10ml maple syrup
2 tablespoon (23g) Vilma kakaopulbrit /cacao powder 
1 teaspoon baking powder  (4g) 
1 teaspoon vanillia sugar (5g) 
1 teaspoon  cinamon (6g)
0,5 teaspoon salt
Add later to the mixture: 
100g chocolate (chopped)

But all the ingredients together and mix in the food processor (with the cutting blade) and mix it all. Then add the chocolate and mix a little more. Then but it on a oven dish and cook it for 30 minutes on 180c. 

PS! Update 06.dets 2017Olen praeguseks seda retsepti juba 3x teinud ja väiksema vormiga tuleb see veelgi parem! Üli üli hea retsept ja imeline on ka see, et see on tõeliselt hea foodprep, sest ka mitu päeva hiljem maitseb see brownie ikka imehästi ;)! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar