kolmapäev, 3. jaanuar 2018

Makrosõbralik ja šokolaadiselt rikkalik toorjuustukook


Selle koogi algne idee pärineb siit blogist. Kindlasti annaks seda veel makrosõbralikumaks teha, aga kuna minu rasvamakrod on hetkel päris kõrged, siis ei näinud ma põhjust veel lahjemat toorjuustu kasutada. Lisaks tahtsin proovida just neid küpsiseid, sest need on uued. Kook sai kergelt vürtsikas, veidi jõulune (kui kasutada sama šokolaadi), suussulav ja kreemjas. Minu jaoks täpselt õige magususega, aga see on juba väga individuaalne. Kui kasutada digestive küpsiseid (mis oleksid tegelikult paremad, sest sisaldavad ka rohkem kiudaineid ja vähem suhkrut), siis peaks steviat vist veidi rohkem panema ;). 

Koostisosad
Põhi: 
150g Selga Caramel küpsiseid (või digestive küpsiseid) 
50g 82% võid 

Sisu: 
20g steviat 
2 suurt või 3 väikest muna (112g) 
1 tops ehk 176g Alma maitsestamata Kreeka jogurtit
100g šokolaadi + 13g kaunistamiseks (Mina kasutasin Fazer piparkoogišokolaadi)
kaneeli/piparkoogimaitseainet 2g kokku 


Valmistamine: Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (mina kasutasin 24cm). 

Vahusta munad steviaga tugevaks vahuks. Lisa kaneel ja piparkoogimaitseaine soovi korral, toasoe toorjuust, Kreeka jogurt ja veevannil sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. 

Vala põhjale ja (lisa ahju veevann, et vältida koogi murenemist) küpseta kooki 180c juures 30minutit. Seejärel lülita ahi välja ja lase veidi lahtise ahjuuksega veel tund aega järelküpsetada. Kaunista ning hoia külmkapis vähemalt 2 tundi kuni üleöö enne serveerimist ;)!. 

100g makrotoitainete sisaldus: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar