reede, 12. jaanuar 2018

Röstitud kaalika-bataadi püreesupp sulajuustuga

Lisaks: Küllastunud rasvhappeid 0,6g; Kiudaineid 1,8g; Suhkruid 1,1g




















Ma pole juba ammu ammu püreesuppe teinud, kuigi kunagi olid need mu lemmikud. Kui ma kevadel 2017 haiglas olin, siis tekkis mul täielik jälkus püreestatud toidu osas, aga ma proovin sellest nüüd üle saada, sest see supp maitseb imeliselt ja on täis mikrotoitaineid. 
Selle supi juurde soovitan soojalt ;) (sõna-sõnalt) sooja leiba ja kvaliteetset võid. Mina käisin Muhu pagarikojast Aparaaditehases läbi ja ostsin endale Muhu seemneleiba ning elus esimest korda katsetasin ära Butero käsitöövõi (küüslaaugumaitseline). See on kallis, aga uskuge mind, igat senti väärt, sest maitse on lihtsalt ÜLIM!! Vanem õde on ka meresoola oma kiitnud. Mina lasen enne söömist muhu leiva võileivagrilli all soojaks....nii on koguaeg justkui värske leib....toidutaevas :D! 

Nüüd siis retsepti juurde. Algne idee selle supi jaoks pärineb siit, aga mina muidugi arendasin seda edasi ja mõtlesin, et mida head annaks veel sisse panna ja kuidas ka makrosõbralikust säilitada. 
Koostisosad: 
(Võite vabalt muuta, aga nende kogustega tulid siis sellised makrod supile) 
Kõik juurikad on toorelt ja puhastatult kaalutud. Bataati ma ei koorinud, vaid pesin korralikult ja lõikasin otsad ära. 

675g kaalikat
393g porgandit 
604g bataati 
683g lillkapsast 
maitseaineid (mina kasutasin himalaaja soola, paprikat ja kuivatatud peterselli) 

1,5l vett + 2tk I love ECO puljongikuubikut (kasutasin kanamaitselist) 22g 

10g Butero käsitöövõid (küüslaaugumaitselist) 
294g shampinjone 

Valmistamine: 
  • Puhasta ja tükelda köögi- ja juurviljad (lillkapsas jätta eraldi kaussi). Pane ahjuplaadile porgand, kaalikas ja bataat ning rösti 200c juures kuni kaalika servad on kuldpruunid. Selleks kulub umbes 25 minutit. 
  • Samal ajal saad panna vee keema ning lisada sinna puljongikuubikud. 
  • Kui puljong on keema läinud, saad lisada sinna lillkapsa ja röstitud köögi- ja juurviljad. Maitsesta enda maitsele vastavalt. Keeda nii kaua, kuni kõik komponendid on korralikult pehmed (umbes 10-15 minutit). 
  • Senikaua saad võis praadida shampinjonid kuldpruuniks. 
  • Kui juurikad on pehmeks keenud, siis tõsta pott tulelt, lisa sulajuust ning püreesta korralikult saumiksriga kogu segu. 
  • Lisa praetud seened ning sega kergelt läbi. (Seeni ei püreesta!)
  • Serveeri meeldivate lisanditega ;)! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar