kolmapäev, 10. jaanuar 2018

Valgurikkad ja tervislikud bataadi-šokolaadi kaerahelbeküpsised/ Protein rich sweet potato and chocolate oatcookies (english recipe below)


Jätkame aastat 2018 makrosõbralike ja mikrotoitainete rikaste retseptidega. Selle retsepti algmõte pärineb siit. Retsept on väga lihtne ja küpsised tulevad mõnusalt pehmed ja soolapähkli šokolaad lisab maitsenüanssi. Suure kiudaine ja valgu sisalduse tõttu on need küpsised ideaalsed vahepalana enne või pärast treeningut või hommikusöögiks ;). 

Koostisosad: 
133g bataati (kaalutud kooritult, toorena) 
55g muna (1 muna) 
34g munavalget (1 munavalge) 
4g kaneeli 
25g mett (võib ka veidi vähem panna ;)

Valmistamine: 
Küpseta pestud ja kooritud bataat ahjus pehmeks (200c juures umbes 20-25minutit). Pane teised koostisosad senikaua kaussi ja sega omavahel. Lisa küpsenud bataat ja purusta see kahvliga. Šokolaad (tükeldatult) lisa kõige viimasena! Tee lusika abiga väikesed pallid ja pane need paberiga vooderatud ahjuplaadile (ära tee liiga õhukesi, muidu ei jää küpsised pehmed). Küpseta 200-180c juures umbes 20-25 minutit. Lase veidi jahtuda ja naudi ;)! 

100g toitumisalane teave: 
(Lisaks - küllastunud rasvh./Saturated fat 3,5g; Kiudaineid/Fiber 5,9g; Suhkruid/Sugars 12,8g) 


Nutrition value for 100g is seen abowe 
Ingredients: 
133g sweet potato (weighed out peeled and raw)
125g Wholewheat oatmeal flakes
55g egg (1 egg)
34g egg whites (1 egg white)
50g chocolate or chocolate chips
4 g of cinnamon
25g honey 


Instructions: 
Bake the washed and peeled sweet potato in the oven  (200c for about 20-25 minutes). Put other ingredients in the bowl and mix them together. Add the cooked sweet potatoe and crush it with a fork. Add the chopped chocolate last! 
Make small balls with the spoon and place them on a paper lined baking tray (do not push them too thin, otherwise the cookies will not be soft). Bake at 200-180c for about 20-25 minutes. Let them cool for a bit and enjoy;)!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar