kolmapäev, 7. veebruar 2018

Krõbedad ja tervislikud šokolaadi-banaaniküpsised/ Crispy and delicious chocolate-nut butter and coconut oatcookies


Need küpsised valmivad kiiresti, lihtsasti ja sisaldavad rohkesti vajalikke mikrotoitaineid. Selliseid küpsiseid võib südame rahuga nautida, sest need on täis häid rasvu ja sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis hoiavad seedimise korras ja kõhu pikalt täis ;). Lisaks säilivad need õhukindlas mahutis kenasti nädala jagu, nii et on ideaalsed mealprepi ehk siis ettevalmistamise jaoks, et siis nädala jooksul, kiirel ajal, tarbida. 

Minu pandud täpsed kogused:
2 küpset banaani (188g)
30g pähklivõid või kookosõli (mina kasutasin enda tehtud mandlivõid)
1 muna (52g) 
200g kaerahelbeid (Kasutasin taaskord Rimi täistera kaerahelbeid) 
20g kookoshelbeid 
20g india pähkleid (või muid meelepäraseid) 
1/4 tl soola 
1tl küpsetuspulbrit (4g) 
100g meelepärast šokolaadi (mina kasutasin Fazeri soolakaramelli oma

Sega kuivained omavahel (kaerahelbed, kookoshelbed, purustatud pähkel, sool, küpsetuspulber). Seejärel purusta küpsed banaanid kahvliga (eelnevalt banaan koorida ikka :D) ja lisa hulka muna. Sega korralikult ja seejärel lisa pähklivõi või kookosõli (soovitan siiski pähklivõid kasutada) ning sega korralikult läbi. Lisa märg segu kuivale ja sega taaskord korralikult läbi. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega veelkord. 
Vormi käte vahel pallikesed (iga küpsis umbes 50-60g) ja aseta ahjuplaadile, millele on lisatud ka küpsetuspaber. Suru pallikesed veidi laiemaks...nii nagu soovid. Võid kasutada ka kahvlit selleks. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit. Lase TÄIELIKULT jahtuda enne ahjuplaadilt eemaldamist ;). Naudi ;)! 

Küllastunud rasvh.6,6g; Kiudaineid 5,5g; Suhkruid 14,2g
(sh banaanist tulenev suhkur)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar