pühapäev, 4. veebruar 2018

Tervislikud banaani-šokolaadi kaerahelbemuffinid/ Baked Banana Oatmeal Muffin Cups


Paljud retseptid siia blogisse saavad kirja seetõttu, et mul endal oleks neid kerge vajadusel uuesti üles leida. Ma kirjutan kõik paberile, aga need kipuvad ikka ajaga kaduma, aga internet on veidi püsivam lahendus. Lisaks on need muffinid lihtsalt ülitoitvad, tervisikud, mikrotoitainete rikkad ning ülimaitsvad (eriti kui teile puder meeldib) ;)! 
Algupärane retsept pärineb Clean&Delicious Youtube lehelt: 



Mina tegin 6tk, sest kasutasin silikonist muffinivormi, et ei ei peaks õli kasutama ja sealt tulid need tõesti väga kergesti välja (PS! Enne peavad jahtuma). Seega järgnevast kogusest saab 6 muffinit (ühe muffini kaaluks tuli umbes 90-93g): 
135g Rimi täistera kaerahelbeid 
1tl ehk 3g küpsetuspulbrit
1tl ehk 3g kaneeli 
1/8 tl muskaatpähklit 
2 (või üks suurem) 216g  banaani 
(kasutada võimalikult küpset banaani) 
1 ehk 61g muna 
0,25tl himalaaja soola 
180g piima 
(kasutasin taimset, minu lemmikuks india pähkli piim, millest teen pannkooke ka igal pühapäeval) 

Igale muffinile panin peale 6g (ehk siis 36g kokku) tükeldatud Kalevi Soolapähkli šokolaadi 

Küpsetasin ahjus 180 kraadi juures 25 minutit :). Muud juhised leiab videost ehk siis kuivained ja märjad eraldi segada ja siis kokku. Ülilihtne ja kiire ning suurepärane kiireks hommikusöögiks või mõnusaks vahepalaks enne või peale trenni ;). 
100g toitumisalane teave: 
Sh kiudaineid 3,3g; Suhkruid 8,7g (enamasti banaanist tulenev); Küllastunud rasvh. 1,7g

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar