pühapäev, 15. aprill 2018

Tervislikud Helen Helde helbeküpsised maapähklivõi ja banaaniga


Ma nii kibelesin seda retsepti proovima ja seetõttu ma pühapäevi armastangi - vaiksed, rahulikud ja tuba on küpsetiste lõhna täis. 
Kuna nädalasees on elutempo väga väga kiire, siis üritan just pühapäeviti ka mõnusaid ja mikrotoitainete rikkaid vahepalasid ette valmistada ehk siis mealprepida, et oleks kergem nädala sees need lihtsalt kaasa pakkida :). Ettevalmistus on edu võti, eriti praegu dieedil olles. 
Endale omaselt muutsin ma retsepti veidi ja seetõttu toongi Teieni enda tehtud muudatused ja siis küpsiste toiteaineväärtuse, mille arvutan MyFitnessPali äppiga...nagu ikka. Valmistamisõpetuse leiate algretseptist ;)! 

Minu pandud kogused ja koostisosad: 
133g banaani 
1dl ehk 50g Helen Helde mitmeviljahelbeid jõhvika, kookose ja õunaga (Kõik  Helde sarja maitsed on praegu vähemalt Tartus saadaval COOP poodides ja netipoes
2sl ehk 47g maapähklivõid (teen selle ise köögikombainiga Rimi soolatud maapähklitest) 
15g mandlilaaste 
1g kaneeli 
1 küpsise toitaineväärtus.
Küllastunud rasvh 2g, Kiudaineid 1,8g ja suhkruid 5,8g. 
Mina küpsetasin neid 175 kraadises ahjus 20 minutit. Nii jäid need mõnusalt pehmed ja ei küpsenud üle. Ülimaitsvad ja kiudaine ning valgurohked. Ideealsed vahepalaks kaasa haarata või kasvõi hommikusöögiks süüa ;)! 

Head katsetamist Teile! 
100g valmis küpsiste toiteväärtus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar