teisipäev, 29. mai 2018

Bataadi nuudlid seene ja kreemjuustu kastmes - köögivilja spagetimasin

Olen lihtsalt nii üli rahul oma pikalt kaalutud ja mõeldud ostuga - köögivilja spagetimasin/spiraliseerija. Ostsin enda oma siit.  Aga vaatan, et praegu on ka Euronicsis päris head pakkumised elektrilistele, näiteks see ja see. Praegu eelistaksin kindlasti sellise hinnaklassi juures pigem neid, aga olen enda omaga ka väga rahul ning mulle meeldib just see, et see on hästi pisike ja kerge ja ei võta palju ruumi. YouTube ´ist leiab meeletult palju juurviljanuudlite retsepte. Ma ise tegin suvikõrvitsa pastat 3-juustukastmes (Valio), kuhu lisasin ka seeni, sibulat, Maahärra Mehhiko segu ja veidi ka päris pastat....nii hea sai ;). 
Selline viis sobib ülihästi ka lastele söögi valmistamiseks. Sain oma lapse ka nõusse kartuleid sel viisil sööma ja talle ikka väga meeldisid need spiraliseeritud kartulid. Lisasin vaid veidi maitseaineid ja oliiviõli ning küpsetasin ahjus krõbedaks. Kindlasti katsetan teiste juurikatega ka, et ehk annab talle huvitavaks need teha, et siis sisse sööta :D. Porgandit ta sööb ka niimoodi, aga ainult toorena. 

Nüüd siis retsepti juurde. Nimelt tuli mõte teha bataadist ehk maguskartulist nuudlirooga

Koostisosad: 
3 keskmise suurusega bataati (751g -kaalutud pärast spiraliseerimist) 
400g Maahärra (Premia) mehhiko segu (või muud meelepärast külmutatud juurviljasegu) 
4g oliivõli 
200g shampinjone 
165g punast sibulat 
1 tops (191g) toorjuustu või kreemjuustu (mina kasutasin Gourmet Clubi punapeedi kreemjuustu)

Valmistamine: Valmista koostisosad ette - spiraliseeri bataat, puhasta ja tükelda sibul ja shampinjonid. Keeda mehhiko segu kergelt pehmeks (umbes 5-6 min). 

Vala suurele pannile või laiemasse potti oliiviõli ja prae sibul vähese soolaga kergelt pruuniks. Lisa seened, sega veidi ja seejärel spiraliseeritud bataat.  Võid ka veidi vett lisada. Lase veidi küpseda ja umbes 7 minutit enne lõppu lisa kreemjuust ja eelnevalt keedetud mehhiko segu. 
Küpseta nii nagu soovid, et lõpptulemus jääks - kui soovid krõmpsumat, siis max 10min. Mina tahtsin pehmemat tulemust ehk kogu küpsetusaeg (peale bataadi lisamist!) tuli kokku 15minutit.

Mina serveerin juurde liha, ahjus tehtud juurikaid, kodujuustu ja ka veidi Rimi naturaalset kitsejuustu (ülihea!! Soovitan proovida!). Roog jääb selline veidi magusam tänu bataadile :). Head isu! 

100g valmis toidu toitumisalane teave
Seehulgas kiudaineid 2,7g, suhkruid 1,9g, küllastunud rasvh. 1,8g 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar