neljapäev, 17. mai 2018

Ülimaitsev ja makrosõbralik kartulipuder uue Gourmet Clubi kreemjuustuga


Tahan Teiega jagada selle imelise argiroa retsepti. Olen ka juba enne maininud, et olen suur toorjuustude fänn ja lisan neid tihti kastme loomiseks erinevatele toitudele (näiteks Rimi purustatud tomatidest tehtud kastmele, et lisada kreemisust). Kui nägin Gourmet Clubi uusi kreemjuuste, siis tekkis mul mõte neid oma tavaroogades kasutada. Nüüdseks olen siis mõlemad pildil olevad kreemjuustud ära proovinud ja mõlemad on ülihead ja kreemised. See puder sai ka ülihea ja sinep annab ka kerget vürtsi juurde. See roog valmib ülikergesti ja ainuke vaev on juurikad ette valmistada :). 
Gourmet Clubi kreemjuustudega (ja lisainfot selle toote kohta) retsepte leiab Mari-Liis Loveri blogist. Nüüd siis selle retsepti juurde. 

*Koostisosade kogused on jällegi lihtsalt suvaliselt tekkinud, aga kui soovite täpselt samade makrodega toitu luua, siis sellised need on :). 

Vaja läheb: 
1332g kartulit (kaalutud kooritult ja pestult) 
546g porgandit (kaalutud kooritult ja tükeldatult) 
465g lillkapsast (jällegi puhastatult kaalutud) (1 keskmine lillkapsapea)

Puhasta ja keeda juurikad vees pehmeks. 


1 tops (193g) soovitud Gourmet Club uut kreemjuustu (mina kasutasin selle retsepti puhul kõrvitsa ja Djon sinepiga)
Kurna vesi juurikatelt ning lisa kreemjuust ja maitsesta vastavalt soovile. Mina lisasin himalaaja soola, kuivatatud tilli ja paprikat. Purusta (püreesta) saumiksri abil. Mina päris püreeks ei lase, vaid mulle meeldib kui mõned porgandid terveks jäävad ja mõned tükid sees on, aga see juba iga ühe enda maitse asi ;). 

100g makrotoitainete sisaldus: 
100g toitumisalane teave.
Sh. kiudaineid 1,9g, suhkruid 1,5g, küllastunud rasvh 1,1g. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar