laupäev, 2. juuni 2018

Imemaitsev kergelt vürtsikas suvikõrvitsanuudli pasta

Ma tean, et see toit ei näe imeisuäratav välja, aga see "pada" sai lihtsalt niiiiiiiiiii hea, et ma julgustan seda siiski proovima ja panen selle retsepti juba sellepärast kirja, et vajadusel see ka ise üles leida ;). 
Pildil on näidatud see, kuidas mina seda serveerisin - minu õhtusöök :). 200g ahjus tehtud juurikaid, 200g suvikõrvitsanuudlid pastaga, 50g ahjus küpsetatud broilerifileed ja 70g Rimi 3% kodujuustu....ülihea ja täidab kõhu korralikult ära :). 

Koostisosad:
2 keskmise suurusega ehk 591g suvikõrvitsat (kaalutud spiraliseerituna, võib ka riivida, aga siis ei tule nuudlid sellest) 
3tk ehk 261g punast sibulat 
219g shampinjone 
250g pastat (pilt allpool) 
400g Premia Maahärra Mehhiko segu (või muud meelepärast juurikasegu)
1 karp ehk 142g Rimi toorjuustu ürtidega 
7g oliiviõli 
Meelepärased maitseained


Valmistamisõpetus: 
  • Keeda ja seejärel kurna Mehhiko segu (ära päris pehmeks keeda...piisab 5minutist). Pane kõrvale. 
  • Vala suurde potti oliiviõli ja tükeldatud punane sibul ja veidi soola. Prae õrnalt pruuniks ja lisa seejärel seened ning maitsesta. 
  • Lase veidi seentel praadida ja seejärel lisa suvikõrvitsanuudlid. Lase umbes 5-10minutit haududa, küpseda, pidevalt segades. Suvikõrvits hakkab vett välja ajama, mille hiljem pasta endasse imab. 
  • Seejärel lisa kastmed - toorjuust ja Santa Maria Taco kaste. Sega läbi korralikult ning seejärel lisa pasta. 5 minutit peale pasta lisamist võib juurde panna ka eelnevalt keedetud Mehhiko segu. 
  • Jätka segamist ja kuumuta seni kuni pasta on ka endasse vedeliku imanud ja on valmis (umbes 10 minutit).  Lase veel veidi haududa....tunde ja maitse küsimus ;). 
  • Mina teen sellised toidud alati foodprepina ja söön siis neid 3-4 päeva. Kui sina nii mitmeks päevaks seda toitu teha ei soovi, siis vähenda vastavalt koguseid
100g toitumisalane teave: 
Sh kiudaineid2,1g; küllastunud rasvhappeid 1,9g; suhkruid 2,1g


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar