pühapäev, 10. juuni 2018

Lillkapsa- ja brokoliriisiga tatar -makrosõbralik ja kõhtu täitev argiroog.

Tahan Teiega jagada seda imemaitsvat argirooga, mis on väga makrosõbralik ja mikrotoitainete rikas - tõeline dieedi päästja ;)! 
Ma olen varem teinud lillkapsariisist pitsapõhja, aga brokoliriisiga katsetasin esimest korda. 

Retsepti idee pärineb SIIT! Toidutarest otsingi hästi tihti erinevaid toite ja kui ma magusate asjade puhul üldjuhul jälgin retsepti rohkem, siis soolased toidud on katsetamise asi. 
Julgustan Teid seda retsepti proovima, sest kui "riisid" on ette valmistatud, on ülejäänud valmistamine juba ülilihtne :). 

Koostisosad ja õpetus:  
Vaja läheb köögikombaini või riivi, millega on võimalik riivida lillkapsas ja brokoli. 

200g toortatratangu (kaalutud keetmata) (sobib ka tavaline tatar) 

Keeda tatar puljongikuubikuga maitsestatud vees ning jäta nõrguma. 

358g brokolit (kaalutud riivituna, 1 keskmine brokoli)
839g lillkapsast (kaalutud riivituna, 1 suurem lillkapsapea) 

Töötle puhastatud lillkapsas ja brokoli köögikombaini või riiviga "riisi" taoliseks massiks. Ja sega keedetud tatraga kokku. Maitsesta (mina kasutasin veidi karrit, suitsust paprikat, himalaaja soola ja kuivatatud tilli) ja pane ahju 200c juurde 25-minutiks küpsema (sega aeg-ajalt). 

Kaste: 340g shampinjone 
300g punast sibulat 
3g oliiviõli 

Prae oliiviõlis sibul ja shampinjonid õrnalt pruuniks. Lisa 3-juustukaste ja lase õrnalt podiseda max 10 minutit (ära unusta vastavalt maitseeelistustele maitsestada). 

Sega kokku ahjus valminud lillkapsa-,brokoliriisi ja tatra segu ning "kaste" ja jäta veidikeseks maitsestuma (mina teen taaskord alati sellised toidud foodprepina eelmisel päeval valmis). 

Serveerimisel lisasin mina juurde ahjus tehtud ahjujuurikaid (Prismast) ja Prismast ostetud aedube, mis on mu lemmikud; kodujuustu, ahjus tehtud broilerifileed ja värsket tomatit ja kurki. 

100g toitumisalane teave.
Kiudaineid 2g 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar