pühapäev, 3. juuni 2018

Makrosõbralik ja valgurikas rabarberi-kohupiimakook

Nonii...nagu lubasin, siis postitan siia ka muudetud rabarberi-kohupiimakoogi retsepti. Algselt arvasin, et muudan lihtsalt eelmist postitust, aga leian, et mul on parem teha uus postitus, sest see kook sai nüüd just selline nagu ma soovisin, et see kook oleks :D. Kindlasti mainin ära, et kui soovite magusamat kooki, siis pange julgelt rohkem steviat või suhkrut. See kook jäi selliselt hapukas, aga koos 20-30g jäätisega süües minu jaoks täpselt paras. 
Esimene postitus, koos algupärase Johandra-Lisetti retsepti lingiga asub SIIN

Koostisosad ja valmistamisõpetus: 
Põhja jaoks - 
100g 82% võid 
160g Helen Helde mustasõstra ja õunaga mitmeviljahelbeid (hästi peeneks jahuks jahvatatud)
Näpuotsatäis soola 
Veidi kaneeli 
Veidi steviat 
1tl ehk 4g küpsetuspulbrit 

Pane kaussi kuivad koostisosad ja sega kergelt läbi. Lisa toasoe või ja mudi kätega kõik omavahel korralikult kokku. Pane lahtikäivale koogivormile (26cm) küpsetuspaber ja seejärel lisa valmis segu ning vajuta laiali (võid ka veidi ääri kõrgemaks vajutada). Pane põhi eelküpsema 180 c ahju 20-minutiks. 

Täidis - 
376g rabarberit (võib isegi julgelt veidi rohkem panna, kaalutud puhastatud ja tükeldatud kujul) 
20g kookospalmisuhkrut 
Soovi korral veidi steviat 

Tükelda ja puhasta rabarber ning jätta suhruga koos seisma. 

2 pakki ehk 398g Farmi lahjat maitsestamata kohupiima (plokis) 
1 pakk ehk 198g Farmi lahjat vanilli kohupiima (plokis)
4 muna ehk 202g 
30g steviat 

Vahusta munad steviaga kohevaks vahuks ja lisa seejärel kohupiim. Sega korralikult läbi. 
Kui põhi on valmis küpsenud, siis lase sellel veidi jahtuda. Lisa rabarberi segu ja seejärel kohupiima-muna segu. 

Purukate - 
20g 82% võid 
40g Helen Helde mitmeviljahelbeid kookose, jõhvika ja õunaga 
10g mandlilaaste 

Sega omavahel või ja mitmeviljahelbed (jahuks tegemata!) ja lisa koogi peale. Raputa peale veel mandlilaaste.  (NB! Oleneb ahjust, aga ma seekord siis küpsetasin niimoodi. Küljed jäid veidi tumedad ehk, aga samas küpses korralikult läbi kook :) )
Küpseta ahjus 30min 180c + 15min 150c + 30min 180c + 15min kuumusvabalt....küpsetusaega pean seega veel veidi katsetama. Põhiline oleks, et pealt kuldpruun oleks ja enam ei "võbeleks" :D.
Enne serveerimist lase täiesti jahtuda ja soovitavalt üleöö külmakapis seista ;)! 
100g toitumisalane teave. Sh kiudaineid 3,4g; Suhkruid 5,7g ja küllastunud rasvhappeid 0,9g. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar