neljapäev, 5. juuli 2018

Terve päeva söögid 2000kcal + ülimaitsev soe kartulisalat peediga


Nagu lubasin, siis teen nüüd praeguse kaloraažiga ka terve päeva toitude postituse. Päeva eesmärgiks siis 2000 kcal Valgud 150g, Rasvad 75g, Süsivesikud 181g. 
Kõigepealt siis hommikusöök, milleks on pea alati puder. Kuna praegu on süsivesikud minu jaoks juba üsna madalal, siis selleks, et lõunal ja õhtul endale rohkem süsikaid (kartuli näol) lubada, siis olen nüüd tihedamalt soolast putru valmistanud. Makrod leiate piltidelt (klikates lähevad suuremaks), kuigi tuletan taaskord meelde, et makrod on nagu lumehelbed ja igal inimesel on erinev eesmärgi kaloraaž ehk siis tegelikult pole Teil minu makrodega midagi peale hakata. See postitus on eelkõige lihtsalt einete planeerimise ideede andmiseks ja iseendale dokumenteerimiseks :). 
HOMMIKUSÖÖK 
Kohv Alpro vahustatava kookospiimaga (60ml) 
Omega 3 toidulisand 
3g maitsepärmi 
2g oliiviõli 
150g riivitud juursellerit (prepin enne valmis ja sügavkülmutan portsude kaupa putrudesse minevad juurikad) 
40g Oskari seljafileed 
120g Balticovo munavalget 
20g Kaval Antsu (Valio) sulatatud juust + 10g Estover Hiirte juust sulatatud krevettidega (sest kaval antsu oma sai otsa) 
45g Helen Helde mitmeviljahelbeid kõrvitsaseemnete ja vinnutatud lihaga 
100g shampinjone
Maitseained
12g (2tk) Hazelnut Delight (pildil) 


VAHEPALA 1 
(Makrod taas pildil)
200g Valio Profeel kohupiimakreemi - kakao 
10g india pähkleid 
5g pekaani pähkleid 
25g õuna + veidi kaneeli 

LÕUNASÖÖK 
Ülimaitsev ja kergesti valmiv soe kartulisalat (mis on ülihea ka külmalt). Soovitan kindlasti proovida. Vajalik on kartul vaid eelnevalt ära keeta (aga siis ongi hea jao pärast praadida salatisse) ja muna ka eelnevalt keeta ning siis juba koostisosad tükeldada ja kokku segada. Sel päeval proovisin krevettidega (Rimis olid soodukad need), aga ideaalselt sobib ka ükskõik milline teine valguallikas - tuunikala, kana, sealiha jne jne.... 

30g Felix kerget 3% majoneesi 
50g Alma Vene Dipp (vaieldamatu lemmik ;)
100g Keedupeedi kuubikuid (Sagro) 
60g Rimi salatisegu (kasutasin mediterranean segu sel korral, pool pakki) 
100g Salvest Küüslaugukurki 
100g shampinjone (praen koos kartuliga) 
100g värsket kurki 
120g värsket tomatit 
2g oliiviõli kartuli ja seente praadimiseks 
89g (üks karbitäis) Rimi Deepwater prawns in brine 
1 keedumuna (57g)  
140g värsket kartulit (keedetuna ja salatisse praen) 
Maitseained ka ikka alati...unustan need pidevalt mainida - himalaaja sool, ürdisegu jne... kartuli ja seente maitsestamiseks ;)

VAHEPALA 2 
Olen taas hakanud igal päeval üheks söögikorraks midagi omleti sarnast sööma. Seekord siis praadisin lihtsalt muna. Ideaalselt sobib sinna kõrvale ka riisigalett sulajuustuga ;). 

2 x 5g Mitmevilja riisivahvlit KUPIEC (Rimist) 
2g oliiviõli muna praadimiseks 
50g värsket kurki 
50g värsket tomatit
12g Lepasuitsu riivjuustu (ülihea on ka Rimi kitsejuust naturaalne) 
20g õuna 
2 muna 112g
10g Hiirte sulatatud juust krevettidega 


ÕHTUSÖÖK 
Ma söön pea alati õhtul ja lõunal sama asja, kuna mulle väga meeldib toitu pikemalt ette valmistada ja kõik tehtu ikkagi ära kasutada. Ma vihkan toidu raiskamist ja mulle selline meal prep elulaad meeldib ja sobib :). Ehk siis õhtusöök on peaaegu täpselt samasugune nagu lõuna, aga lihtsalt asjade vahekorrad veidi erinevad. 

35g Felix kerget 3% majoneesi 
50g Alma Vene Dipp (vaieldamatu lemmik ;)
100g Keedupeedi kuubikuid (Sagro) 
60g Rimi salatisegu (kasutasin mediterranean segu sel korral, pool pakki) 
100g Salvest Küüslaugukurki 
100g shampinjone (praen koos kartuliga) 
100g värsket kurki 
120g värsket tomatit 
2g oliiviõli kartuli ja seente praadimiseks 
95g (üks karbitäis) Grayfish tails in brine (Rimi) 
1 keedumuna (57g)  
130g värsket kartulit (keedetuna ja salatisse praen)


Eesmärk sai täidetud nagu alati ja sellele aitab kindlasti kaasa ka see, et planeerin alati eined vähemalt ühe päeva ette. Andke ikka teada kui saite häid mõtteid ja postitusest oli ehk mingit kasu Teile või kui on küsimusi :)! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar